Woninginbrekers na achtervolging aangehouden

vrijdag 4 oktober 2013

Garderen-Voorthuizen - De politie heeft donderdagmiddag 3 oktober op de Stroetweg in Voorthuizen drie mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Een buurtbewoner had rond 11.15 uur de politie gealarmeerd nadatde drie mannen zich verdacht gedroegen rondom een woning aan de Koudhoornsewegin Garderen. De getuigen had het kenteken van de auto van het drietal reedgenoteerd en aan de politie doorgegeven.

Achtervolging

Agenten troffen de auto met het drietal in Garderen en gaven eenstopteken. De bestuurder weigerde echter te stoppen en er volgde eenachtervolging. Op de Stroetweg in Voorthuizen wist men uiteindelijk de auto totstoppen te dwingen waarop het drietal, een 19-jarige man uit Tiel, een 18-jarigeman uit Zeist en een 18-jarige man uit Den Haag, is aangehouden.

Goederen

In de auto werden meerdere goederen aangetroffen dievermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Een gedeelte hiervan bleek naonderzoek afkomstig uit de woning aan de Koudhoornseweg in Garderen, de herkomstvan de andere goederen wordt nog verder onderzocht.

Politiebureau

De auto en de gestolen goederen zijn in beslag genomen. Hetrijbewijs van de 19-jarige man is wegens gevaarlijk rijgedrag en de forsesnelheidsoverschrijdingen ingenomen. Alle drie zijn voor verhoor overgebrachtnaar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek zijn ingesloten. Depolitie maakt proces-verbaal op.

(2013106015)

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kootwijk | 112 alarmeringen Kootwijk | Goedkoop Tanken in Kootwijk | Supermarkten in Kootwijk | Weerbericht Kootwijk